HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Home Activitats Jornada La Biodiversitat com a Aliada de l’Agricultura: Fauna útil en el control de plagues

La Biodiversitat com a Aliada de l’Agricultura: Fauna útil en el control de plagues

El projecte “Aliades en la Nit”, iniciativa agroecològica impulsada per Acció Ecologista-Agró i Roncadell amb el suport de l’Ajuntament de València, celebra este dimecres, 29 de novembre, la jornada “La Biodiversitat com a Aliada de l’Agricultura”. L’objectiu d’esta cita és presentar els resultats del projecte. Durant 2017, en el marc d’esta iniciativa, hem treballat pam a pam per a fomentar la presència de rates penades en l’Horta de València i el Parc Natural de l’Albufera com a mesura de control biològic de plagues agrícoles. Concretament del cucat de l’arròs (Chilo suppresalis) i del lepidòpter barrinador de la xufa Bactra bactrana.

A més a més de presentar els resultats del projecte “Aliades en la Nit”, que ha comptat amb la col·laboració de La Granja de Bitxos, la SECEMU (Societat Espanyola per a la Conservació i l’Estudi de les Rates Penades), Càdec, la Denominació d’Origen Xufa de València, Elytra Agroscience Services, la Universitat Politècnica de València (UPV) i agricultors com la Comunitat de Regants del Túria, durant la jornada tindrem tres ponències dels experts Carles Flaquer, Joaquín Baixeras i Rafael Laborda. Ens parlaran, respectivament, del control del cucat de l’arròs amb rates penades al Delta de l’Ebre, del lepidòpter barrinador de la xufa Bactra bactrana i de la diversitat del paisatge com a aliada de l’agricultor.

També tindrem una exposició d’experiències sobre control biològic de plagues. En ella participaran Alejandro Alamán, que parlarà del Projecte Mussols de la Societat Valènciana d’Ornitologia (SVO); Ángel Guardiola d’ANSE-Associació de Naturalistes del Sud-est, que ens contarà el projecte de reforç de rates penades als arrossars de Múrcia; Juan Martínez de Bodegas Enguera, que explicarà una iniciativa per al control de plagues de la vinya amb rates penades; Jordi Domingo de la Fundació Global Nature, que exposarà com la biodiversitat pot ser un valor afegit en la comercialització agrària; I Antonio Rubio de La Granja de Bitxos, que descriurà com estan fomentant la biodiversitat en els olivars ultraintensius d’Andalusia.

La jornada, que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Biòlegs de la Comunitat Valènciana, conclourà amb una taula redona amb representants de les denominacions d’origen Xufa i Arròs de València, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i del Parc Natural del Delta de l’Ebre. La cita serà de 9:00 a 14:00 hores al Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València i per a participar només t’has d’inscriure completant este formulari.

Pots consultar el programa complet de la jornada en aquest document.

Data

29 novembre, 2017
Finalitzat

Hora

10:00 am - 3:00 pm

Lloc

Centre Cultural La Petxina
Categoria