HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
València acull unes jornades per a promoure l’alimentació sostenible en les escoles
11 maig, 2022

El 26 de maig tindrà lloc, al Palau de l’Exposició, una trobada amb el títol “Intercanvi d’experiències de compra pública sostenible: Del camp al menjador escolar”, organitzat per la Plataforma Escoles que Alimenten i el Consell de l’Horta

La Plataforma Escoles que Alimenten i el Consell de l’Horta organitzen la Jornada “Intercanvi d’experiències de compra pública sostenible: Del camp al menjador escolar”, que tindrà lloc el 26 de maig de 17:30h a 20:00h al Palau de l’Exposició de València i on s’expondran diferents projectes de tot l’Estat. L’objectiu de la jornada és posar el focus en l’oportunitat de la compra pública alimentària en els menjadors escolars i explicar el treball realitzat per les Conselleries i les entitats que conformen la Plataforma Escoles que Alimenten.

Al llarg de la jornada es transmetran els avanços de la imminent reforma del marc legislatiu de la compra pública alimentària en l’àmbit autonòmic a través del Decret 84/2018 de la Conselleria de Sanitat, el qual fomenta la introducció d’aliments locals i de temporada en els centres escolars de la Generalitat.

Tanmateix, a la jornada s’exposarà el projecte europeu School Food For Change i es presentarà el Programa Horta Cuina, impulsat per l’ajuntament de València i recolzat pel Consorci del Consell de l’Horta de València, i la seua rellevància en la consecució del Decret 84/2018.

Finalment, coneixerem altres experiències en l’àmbit estatal, de referència per la seua repercussió i viabilitat, en l’articulació de la compra pública alimentària. I es podrà gaudir d’un càtering final per fer sinergies i conversar entre les persones ponents i assistents.

Inscripcions fins al 20 de maig : https://forms.gle/NUdvRyq8cRaFaCYy9

Hi haurà un espai infantil si el necessiteu, indicar al formulari!

Programa de la jornada:

17:30/17: 35 h Benvinguda.
Alejandro Ramón. Regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta. Representant de l’ajuntament de València al Consorci del Consell de l’Horta

17:35/17:55 h Obertura de la jornada.
Isaura Navarro, Secretària Autonòmica de Salut Pública de la GVA
Ximo Carrión, Director General de Centres Docents
David Torres, Director General de Desenvolupament Rural

17:55/ 18:00 h Presentació dels objectius de la jornada i context.
Miquel Jordà, gerent del Consorci del Consell de l’Horta de València

18:00/18:10 h Ponència 1: Escoles que Alimenten

18:10/18:25 Ponència 2: School Food For Change

18:25/19:25. Ponències Programes i Projectes en marxa.
Ecocomedores (Canàries): Un programa Públic de menjadors sostenibles per a concertació entre sector productiu i menjadors escolars amb 10 anys de recorregut.
Ekaolde (Navarra): un centre logístic de serveis integrals que dona resposta als canvis legislatius promoguts pel govern de Navarra.
Vallaecolid (Valladolid): una associació de productors/as de CyL dins de Mercaolid que es connecta amb la restauració col·lectiva.
Horta_Cuina (València): Un programa pilot per a treballar de manera integral la connexió entre la producció i els centres educatius.

19:25/19:45 h Torn de preguntes.

19:45/ 20:30 Càtering i moment per a l’intercanvi