HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Mesures preventives al sector agrari
7 setembre, 2020

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, establixen mesures addicionals i complementàries per a la prevenció i control de la Covid-19 en el sector agrari. L’objecte d’aquesta resolució és establir mesures per a millorar la protecció de la salut de les persones que treballen en el sector agrari contra la Covid-19. Les mesures previstes en aquesta resolució seran aplicable en tot el territori de la Comunitat Valènciana.

Entre les mesures preventives previstes en la resolució, es troben:

1. Entregar a cada persona contractada, en el moment de la contractació, informació sobre les mesures preventives específiques per a reduir el risc de contagi contra el coronavirus i informació que les seues dades de caràcter personal necessaris per a garantir la traçabilitat seran emmagatzemats. La informació ve referida en l’annex I, i serà traduïda a l’idioma que puga entendre la persona contractada.

2. Recollir diàriament les dades referides en l’annex II: la relació de les persones temporals agràries que treballen cada explotació de la seua propietat o ús, juntament amb la informació que permeta la traçabilitat en cas de brot i facilite així l’estudi de casos i/o contactes i les mesures preventives necessàries. Les relacions diàries de les persones temporals contractades estaran a la disposició de les autoritats municipals, autonòmiques i estatals, almenys fins a un mes després de finalitzada la campanya corresponent.

Accedix a la resolució completa.