HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
València, premiada per la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia per crear i dinamitzar el Consell Alimentari Municipal
13 octubre, 2022

Un dels guardons ‘Ciutats i pobles que alimenten 2022’ va ser per a l’Ajuntament de València per la seua iniciativa de crear el Consell Alimentari Municipal

L’Ajuntament de València va rebre el divendres passat a Castelló un dels premis ‘Ciutats i pobles que alimenten 2022’ per la seua iniciativa de crear i dinamitzar activament el Consell Alimentari Municipal, atorgat per la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia durant la seua trobada anual. Aquesta iniciativa s’ha creat per a visibilitzar les millors pràctiques agroalimentàries.

A la jornada va assistir el regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro; el director general de Polítiques Palanca de l’Agenda 2030, Gabriel Castañares; el regidor de Desenvolupament Rural de València i president de la Xarxa, Alejandro Ramón; i la regidora de Transició Ecològica de Rivas i vicepresidenta de l’entitat, Vanessa Millán.

Més premiats


La primera edició de premis per l’agroecologia, única en tot el territori, va premiar València, Allariz, Granollers, Valladolid i Eo Alimenta. També, la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia va atorgar el premi ‘Ciutats i pobles que alimenten 2022’ al millor projecte desenvolupat per un xicotet municipi al Mercat dona Biosfera promogut des del Concello de Allariz.

Un altre premi va ser per al projecte Fruites madures de l’Estratègia Alimentària, impulsat per l’Ajuntament de Valladolid. També es va reconéixer amb un altre esment al projecte La Mimosa, impulsat per l’Ajuntament de Granollers, pel seu caràcter inclusiu i saber col·locar el focus en l’accés a aliments agroecològics per a les persones més vulnerables.

Finalment La Xarxa de Municipis per l’Agroecologia va atorgar un esment especial al projecte Eo Alimenta pel seu esforç a generar plans i accions interterritorials, traspassant els límits administratius de les comunitats autònomes en centrar la seua Estratègia alimentària entorn del riu Eo i la seua conca.