HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Manual d’Obradors Compartits: Una eina de dinamització socioeconòmica del territori
26 octubre, 2018

La transformació d’aliments és una activitat econòmica fonamental que, a més de possibilitar el desenvolupament de les cultures alimentàries de cada societat i territori, ha permés la conservació d’aliments a través d’una enorme diversitat de tècniques.

Actualment, el sistema alimentari industrial ens permet un accés barat i còmode a tot tipus d’aliments, no obstant això, som conscients també dels impactes que aquest consum provoca. Consumim aliments processats en excés, mengem fruites i verdures fora de la seua temporada local, que viatgen milers de quilòmetres i sovint s’han produït en monocultius amb un ús elevat d’agrotòxics i per mitjà de l’explotació laboral. Mentrestant, abandonem els nostres pobles i és molt difícil viure de l’agricultura a xicoteta escala. En la Plataforma per la Sobirania Alimentària del País Valèncià treballem per a canviar aquesta realitat que només respon a lògiques de mercat i per a impulsar una economia de les persones i els territoris.

Els obradors compartits són una eina de dinamització molt valuosa en la construcció d’un sistema alimentari just i sostenible. En aquest manual recollim la informació més important per a posar-los en marxa: anàlisi del territori i de la idea, disseny, organització i també el factor que sol generar més resistències, la normativa higiènica i sanitària. Impulsar aquestes infraestructures i revalorar el producte propi del territori pot generar molts beneficis i contribuir a reactivar l’economia local.

MANUAL D’OBRADORS COMPARTITS (descàrrega ací el PDF o punxant en la imatge)

PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província d’ALACANT: Mercatremol, La Camperola.

PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província de VALÈNCIA: Al Paladar, La Repartidora, La Tavernaire, Terra de Pa, i pròximament en Fusta Orgànic.

PUNTS DE DISTRIBUCIÓ en la província de CASTELLÓ: