HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El regadiu històric de l’Horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial
27 novembre, 2019

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura declara el regadiu històric de l’Horta de València com a Sistema Important del Patrimoni Agrícola Mundial (SIPAM). Un reconeixement que acredita la nostra horta com a un sistema agrari sostenible, viu i en evolució.

La candidatura va ser presentada per l’Ajuntament de València, la Universitat Politècnica de València, a través de Cátedra Tierra Ciudadana i amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. La intenció d’aquesta va ser posar en valor internacionalment un dels paisatges de “Horta Mediterrània” més rellevants d’Europa.

La xarxa de séquies i la gestió tradicional de l’aigua han contribuït històricament a estabilitzar el subministrament i l’ús d’aigua, com a sistema tradicional que s’adapta a les noves tendències de desenvolupament sostenible, permetent l’ús continu del territori agrícola sense esgotament i contribuint així a l’Agenda de Desenvolupament Sostenible.

Aquest reconeixement supondrà una major visibilització a nivell internacional i, per tant, una major responsabilitat i pressió cap a les institucions amb responsabilitat en la gestió perquè apliquen mesures urgents per a la revitalització de l’activitat agrària.