HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Les campanyes de recollida de plàstics agrícoles sumen 200 tones de residus arreplegats
31 octubre, 2022

Segons Ramon, esta xifra “constata la necessitat d’este tipus d’iniciatives per a facilitar a llauradors i llauradores el depòsit d’eixes deixalles”

La darrera campanya extraordinària d’arreplegada de residus plàstics i mantes tèrmiques generades durant l’activitat agrícola posada en marxa per l’Ajuntament de València, a través del Consell Agrari de València (CAV) i la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, ha sumat 49,2 noves tones de deixalles. En total, des de 2020 s’han recollit vora 200 tones de residus.

El regidor i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, ha destacat “la importància d’estes xifres, que constaten la necessitat d’este tipus d’iniciatives per a facilitar a llauradors i llauradores el depòsit d’eixos residus plàstics”. L’objectiu d’estes campanyes és “facilitar el depòsit d’eixes deixalles de manera segura i evitar que acaben en cunetes, barrancs o séquies”.

Així, s’instal·len contenidors en diversos punts de l’Horta durant diversos mesos de l’any. Els punts de depòsit i recollida s’han focalitzat al camí de l’Alqueria del Grande, Borbotó, Cases de Bàrcena i la cooperativa Vega Nord.

El titular d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta ha assenyalat que “els plàstics són un problema mediambiental greu arreu del món i també a l’Horta de València, especialment a l’Horta Nord, on es fa un ús extensiu de les mantes tèrmiques”. L’edil ha apuntat que “hem volgut donar resposta amb unes campanyes que ja porten vora 200 tones de plàstics recollits, el que ens fa reflexionar sobre on haurien acabat de no haver-los arreplegat a temps”.