HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
La ciutadania valenciana es bolca amb els llauradors en el Mercat Extraordinari de la Taronja
17 gener, 2022

Grans cues de gent i més de 4.000 kg de taronges i mandarines venudes proven l’èxit de la iniciativa

El Mercat Extraordinari de la Taronja organitzat pel col·lectiu per l’Horta i l’Ajuntament de València ha demostrat que la ciutadania de la ciutat està molt sensibilitzada sobre la situació de preus per sota del cost que pateixen els productes agraris.

Centenars de persones van realitzar llarguíssimes cues des de les 10 del matí a l’esplanada de la Cridà, davant de les torres dels Serrans, per adquirir taronges, mandarines i altres productes de temporada com creïlles, carxofes i carabasses, directament als llauradors i a preus justos. L’èxit de la iniciativa el prova l’esgotament de tots els productes.

Aquest és el segon mercat extraordinari que es realitza, després del de la creïlla i la ceba, organitzat al juny, també amb un gran èxit d’assistència. No es descarta l’organització de futures edicions davant l’evident demanda ciutadana.

Amb aquestes iniciatives també es pretenia donar suport i visibilitat a la campanya ‘Preus Justos’, en la que una quinzena d’entitats agràries, agraristes, ecologistes i de consumidors estan reivindicant uns preus justos per als productes agrícoles que permeten garantir la viabilitat de les explotacions i la sostenibilitat de l’horta com a espai agrari. L’Ajuntament de València s’ha adherit a aquesta campanya.