HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
La filadora del Consell Agrari arreplega més de 260 tones de palla d’arròs i salva l’atmosfera de 200 tones de CO2
15 novembre, 2021

La campanya d’enguany per arreplegar la palla de l’arròs al terme municipal de València ha sigut “un èxit”, segons ha explicat el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del Consell Agrari Municipal (CAM), Alejandro Ramon. En total, s’han arreplegat més de 260 tones de palla, amb els beneficis que això comporta tant per al sector agrícola com per al ramader i per a la població en general en evitar grans quantitats de fum.

Amb esta nova campanya del CAM, i “evitant la crema de la palla de l’arròs, hem aconseguit no només evitar l’emissió de 209 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera, sinó que a més hem evitat les molèsties que eixa crema genera per a la població, fonamentalment dels Pobles del Sud i també d’altres zones de València, per la gran quantitat de fum que això genera”, ha subratllat el regidor, qui ha concretat que els episodis amb fum en la ciutat els va produir la crema de palla de l’arròs en altres termes municipals propers. “Eixe fum també pot ser molt molest per a la circulació per carreteres com la CV-500, i fins i tot pot generar problemes respiratoris”, ha recordat.

Alejandro Ramon ha destacat la importància de la introducció enguany de la filadora, una ferramenta que ha permés optimitzar el procés de recollida, “tot i que hem tingut jornades amb pluja i condicions meteorològiques adverses que han provocat que la palla es trobara en unes condicions d’humitat majors”. En este sentit, ha conclòs que l’experiència pilot ha sigut positiva per haver aconseguit arreplegar “més quantitat de palla i en un millor estat”.

El regidor ha recordat que la palla arreplegada, com en anys anteriors, es destinarà a ús del sector ramader.