HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’Ajuntament inicia la campanya anual extraordinària per a la recollida de plàstics agrícoles
26 juliol, 2022

Alejandro Ramon: “volem que per a la gent que treballa el camp siga fàcil desfer-ser de les deixalles plàstiques per a evitar que acaben en séquies”

Esta campanya té per objecte la recollida de residus plàstics i mantes tèrmiques que genera l’activitat agrícola. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha anunciat la seua posada en marxa i ha recordat que “els residus plàstics suposen un greu problema per a l’Horta de València, sobretot a l’Horta Nord, on es fa un ús extensiu de les mantes tèrmiques”.

Per a dur a terme esta campanya s’han habilitat punts de recollida tant en el Camí de l’Alqueria el Gran, al voltant del Racó de Sant Llorenç, com en el camí de Vinalesa, a Meliana, entorn de les Cases de Bàrcena. El servei de recollida d’estos elements plàstics té caràcter temporal i extraordinari i es vincula a la campanya de mantes tèrmiques, a pesar que també es recullen altres residus plàstics d’origen agrícola, com per exemple les conduccions de les instal·lacions de reg per degoteig.

“Volem posar-ho molt fàcil perquè els llauradors i les llauradores puguen depositar estes deixalles de manera segura i evitar així que acaben en cunetes, barrancs o séquies”, ha assenyalat Alejandro Ramon.

En els últims dos anys el Consell Agrari de València ha recollit, gràcies a esta iniciativa, més de 146 tones de residus plàstics: “és una dada importantíssima perquè cadascuna d’estes tones de deixalles, cadascun dels residus plàstics recollits podria haver acabat on no tocava”, ha posat en valor Alejandro Ramon.

Qualsevol dubte sobre la ubicació dels contenidors, els dies en què estaran disponibles i els horaris es poden resoldre en el telèfon de contacte del Consell Agrari Municipal ( 96 351 76 92) de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o bé mitjançant correu electrònic a consellagrari@valencia.es.