HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari conclou la millora i condicionament de dos camins rurals de Castellar-l’Oliveral
17 novembre, 2022

El regidor Alejandro Ramon ha destacat que l’objectiu és “facilitar al màxim el treball dels llauradors i llauradores”

El Consell Agrari de València, CAV, ha informat este dijous de la finalització dels treballs de condicionament i millora de dos camins rurals al poble de Castellar-l’Oliveral. Es tracta de dos intervencions dirigides a preparar i adequar per a un ús més eficaç estos camins, de manera que es facilite el treball de les persones que es dediquen a l’agricultura en la zona, tal com ha explicat el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon.

Les dos actuacions ha suposat una inversió conjunta de més 150.000 euros. La primera, amb un pressupost de 59.018,9 euros, ha sigut una intervenció a l’entorn dels camins de Cases de Poblet, Entrada Camilo i el carrer de Federico Siurana, en un tram d’uns 185 metres des de la connexió amb el camí Entrada Casa del Vinyero fins on el camí s’estreny. La segona actuació s’ha desenvolupat sobre el camí Entrada Casa del Cachondo, en un tram de 230 metres des de l’inici del camí fins a la zona d’habitatges de Casa Contienda i adjacents. En este cas, el pressupost ha ascendit a 93.667,55 euros, en tots dos casos amb IVA inclòs.

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, ha posat en valor eixos treballs de reparació i manteniment perquè, ha afirmat, “permeten que tota la infraestructura agrària estiga en condicions òptimes per a desenvolupar sense problemes els treballs habituals en el camp”. Tal com ha afegit l’edil, “seguim amb la campanya de reparació i manteniment de camins rurals, una iniciativa nova iniciada esta legislatura per a posar totes les facilitats als llauradors i llauradores perquè puguen entrar i fer tasques de manteniment en els camps, traure les collites sense complicacions, i perquè tota la infraestructura agrària estiga en condicions òptimes per a desenvolupar els treballs habituals sense problemes”.

Les obres han inclòs la renovació del paviment dels camins, la delimitació amb rastell prefabricat de formigó, l’adequació de rampes i de punts de recollida d’aigües, la reposició de murs de séquies i les actuacions sobre la xarxa d’enllumenat, entre d’altres.