HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari de València arreplega més de 300 tones de palla de l’arròs
29 novembre, 2022

Alejandro Ramon ha destacat “l’èxit de la campanya”, amb un increment del 17 % respecte a l’anterior exercici

El Consell Agrari de València (CAV) ha conclòs la campanya d’enguany per a arreplegar palla de l’arròs al terme municipal de València amb un balanç final de 1.068 bales recollides, el que suposa unes 304 tones, un 17 % més que l’any passat. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València i vicepresident del CAV, Alejandro Ramon, ha valorat la campanya com “un èxit tenint en compte també els beneficis que això comporta per al sector agrícola com per al ramader i la població en general en evitar grans quantitats de fum i l’emissió de diòxid de carboni a l’atmosfera”.

El CAV ha detallat la recollida de més d’un miler de bales de palla en les zones de Tancaeta, Cavalló, Angle, Devesa, Micó i Fontanares. “Estem molt satisfets perquè l’any passat ja vàrem evitar l’emissió de 209 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera amb esta campanya de recollida de palla de l’arròs i enguany n’hem incrementat un 17 per cent les tones arreplegades amb el que això suposa de benefici per a tota la ciutat”, ha reiterat el regidor, qui ha recordat “les molèsties que la crema genera per a la població, fonamentalment dels Pobles del Sud i també d’altres zones de València, per la gran quantitat de fum que això genera i que en el passat fins i tot han generat molèsties per a la circulació per carreteres com la CV-500 i, fins i tot, pot generar problemes respiratoris”, ha explicat Alejandro Ramon.

El regidor ha recordat també que la palla arreplegada, com en anys anteriors, es destinarà al sector ramader per a la seua reutilització.