HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El consistori recupera el Museu de l’Arròs
11 juliol, 2018

Patrimoni Històric assumeix la gestió de l’entitat mentre es tanca la nova adjudicació amb noves condicions

J.P. Levante EMV | València

Des del passat 1 de juliol el Museu de l’Arròs, situat al carrer del Rosari, al Cabanyal-Canyamelar, és gestionat directament per l’Ajuntament de València.

El contracte amb l’empresa que el gestionava ha acabat i el consistori ha decidit fer-se càrrec de la mateixa mentre es fa el nou concurs, que inclou més diners, noves activitats i l’objectiu de recuperar visites. En l’actualitat amb prou feines té 30 al dia.

Segons ha pogut saber Diari de Girona, el Museu de l’Arròs pertany des de sempre a Cultura Festiva i la seua gestió anava a càrrec d’una empresa concessionària, concretament Exduquere, SL De la seua muntatge i la seua distribució museogràfica s’havia encarregat la Universitat Politècnica, que també va restaurar les peces del museu.

La seua popularitat, però, no era molt alta i amb el nou govern municipal l’entitat va passar a dependre de Patrimoni Històric, que és la regidoria que gestiona els museus municipals. I quan ha acabat el contracte amb l’empresa concessionària actual s’ha decidit fer una nova licitació, amb unes noves condicions, i mentrestant assumir directament la gestió del museu, que té quatre treballadors, dos per torn.

Per al nou contracte s’han disposat més de 400.000 euros repartits en quatre anys i l’adjudicatària, segons ha aprovat la Junta de Govern Local, ha estat finalment l’empresa CRDO Arròs de València, quedant en segon lloc la pròpia Exduquere.

La idea és recuperar visites i activitat. L’any 2015 va tenir un total de 11.645 visitants i l’any 2016 va baixar a 9.323, el que llança una mitjana diària de tot just 30 persones.

Canvi de concepte

Ara, amb el nou contracte, es pretén incrementar l’activitat canviant el concepte i la forma de gestió, que d’aquí per enrere ha tingut un fort component didàctic i que en el futur hauria de tenir una inclinació més museogràfica, van dir les fonts.

Juga en contra la ubicació de l’edifici, que no està a prop de res i, per descomptat, no està en el pas de turistes. Però es tracta de mantenir-lo obert, ja que en algun moment s’ha estudiat des de l’ajuntament la possibilitat de tancar-lo i ara s’està fent un «gran esforç econòmic per salvar-ho».