HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Banco de Paja de Arroz de la Albufera empaca 600 balas
7 noviembre, 2016

Ja pots arreplegar la teua comanda al Tancat de la Pipa o a l’Estació d’Experimentació Agrària de Carcaixent

Durant el Pont de Tots Sants s’ha realitzat el treball d’empacat del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera. En total, en esta tercera edició d’esta iniciativa social per a la defensa ecològica del territori s’han empacat 600 bales de palla. Concretament en el Tancat de la Sardina, un camp d’arròs ubicat entre els termes municipals de Catarroja i València. Ara els usuaris d’este pioner banc ja poden arreplegar les seues comandes de bales de palla i utilitzar-les com a encoixinat agrícola, per a restauracions forestals, bioconstrucció, mobiliari rural, ramaderia… Enguany, els punts de distribució de les bales són dos: el Tancat de la Pipa, en el Parc Natural de l’Albufera de València, i l’Estació d’Experimentació Agrària de Carcaixent.

El passat mes d’octubre, Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, amb la col•laboració del CERAI (Centre d’Estudis Rurals i d’Agricultura Internacional) i el Consell Agrari Municipal de l’Ajuntament de València, vam posar en marxa la tercera edició del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera. Esta iniciativa social per a la defensa ecològica del territori permet als usuaris d’este particular banc aconseguir bales de palla del parc natural per només un euro la unitat (destinat a cobrir les despeces de l’empacat de la palla).

El període per a realitzar les comandes va concloure el 31 d’octubre i hem aprofitat el bon oratge del Pont de Tots Sants per a realitzar els treballs d’empacat. En total, en esta tercera edició s’han sol•licitat 600 bales de palla, que han sigut empacades en el Tancat de la Sardina, un camp d’arròs de l’Albufera que es troba ubicat entre els termes municipals de Catarroja i València.

Les bales es poden arreplegar al Tancat de la Pipa, una àrea de reserva de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) que està sota la custòdia del territori d’AE-Agró i SEO/BirdLife. A més a més de l’Albufera, enguany comptem amb un punt de distribució fora del parc natural. Concretament a Carcaixent (La Ribera Alta, València), a l’Estació d’Experimentació Agrària de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Quan finalitze el repartiment de les bales, com ja vam fer l’any passat, convocarem una jornada de reflexió amb els usuaris del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera. A més a més, recorda que també pots explicar directament la teua experiència en el Facebook del Banc de Palla d’Arròs a l’Albufera, on et convidem a compartir amb la resta de participants l’ús (encoixinat agrícola, restauracions forestals, bioconstrucció, mobiliari rural, ramaderia…) que has fet de les bales de palla. Perquè les vostres experiències ens inspiren i fan que este projecte col•lectiu cresca cada any.

AE AGRO