HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
La Universitat Politècnica de València acull unes jornades per avaluar i debatre sobre polítiques alimentàries
8 desembre, 2022

El dimarts 13 de desembre, des de les 10:00 hores fins a les 14:00 hores, tindrà lloc aquest seminari presencial per a debatre sobre un dels grans reptes polítics actuals

El pròxim dimarts 13 de desembre, en col·laboració amb el Consell Alimentari de València, es celebra en la Universitat Politècnica de València una jornada per a plantejar una primera exposició sobre el marc de governança, avaluació i seguiment de polítiques alimentàries a càrrec d’Ana Moragues, Investigadora de la Universitat de Barcelona i Joy Carey, la persona que ha dissenyat el sistema de monitoratge del Pacte de Milan. La jornada comença a les 10:00 hores amb una primera benvinguda i presentació a càrrec de Norat Roig Tierno, Director Càtedra Ciutadana (UPV), i Nuria Alonso Leal, del Grup de Treball i Seguiment de Polítiques Públiques de la Xarxa de Municipis por l’Agroecologia.

Al llarg de la jornada, on cal apuntar-se mitjançant aquest formulari, es tractarà d’aterrar ferramentes i experiències de seguiment, com és el cas de la ciutat de Bristol o la ciutat de València i ens presentaran els resultats del seu primer inform de seguiment. A més a més, compartiran el procés de disseny de les ferramentes que han utilitzat per a aquest i compartiran els reptes als que han hagut d’enfrontar-se. Finalment, es repassaran les línies de treball del Consell Alimentari i la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia i s’aprofitarà la trobada per a celebrar una reunió del Grup de Treball.

La governança és un dels eixos de treball dins de la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia per a garantir el disseny i millora de polítiques alimentàries amb perspectiva agroecològica. Amb aquest objectiu es planteja un Grup de Treball, dins de la Xarxa, per avaluar i fer seguiment de polítiques alimentàries. Una de les primeres accions plantejades per aquest grup és donar a conéixer les ferramentes que ja estan fent servir en l’àmbit internacional, però també en casos locals com en València.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeC4K8J3QiCbHup59a2DKNLERnpGfe-9OhDTjZTfS9oPPsvqw/viewform