HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Classificació de Vies pecuàries de València
26 juny, 2019

La Junta de Govern Local de 19 d’octubre de 2018 acordà: Demanar a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural la represa dels tràmits per a la classificació formal de la xarxa de vies pecuàries en el terme municipal de València.

Les vies pecuàries poden funcionar com a connectors ecològics i acollir diferents usos recreatius (passeig, senderisme, cavalcada). Els elements associats a les mateixes (espais de descans, abeuradors, contadors o ponts) constitueixen un important patrimoni històric-cultural. La Comunitat Valènciana compta amb un ric patrimoni de vies pecuàries que conformen una xarxa de més de 14.000 quilòmetres, ocupant una superfície superior a 36.000 hectàrees, sent béns de domini públic propietat de la Generalitat.

S’han encetat els treballs per dur endavant la classificació i la Consellería agraeix la teva col·laboració. Si coneixes alguna via pecuària pròxima, posa’t en contacte amb nosaltres i informa’ns, al correu huertosurbanos@valencia.es .

Qualsevol ajuda és poca per a elaborar una classificació correcta i aproximada de la realitat de les nostres vies pecuàries.