HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Home Activitats Consell Alimentari de València Curs Formació Online Planejament urbanístic de sistemes alimentaris agroecològics

Planejament urbanístic de sistemes alimentaris agroecològics

L’urbanisme està cridat a ser un aliat clau en la transició cap a sistemes alimentaris urbans agroecològics i sostenibles. El treball i l’intercanvi d’experiències entre les entitats i ajuntaments membres de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia han posat de manifest que la planificació urbanística influïx l’abast de les iniciatives i polítiques agroalimentàries urbanes amb perspectiva agroecològica.

Existeixen ja diverses propostes internacionals que promouen sistemes alimentaris sostenibles, notables exemples són el Pacte de Milà, la iniciativa de C40, el ICLEI Food system o la Declaració de Glasgow. Però encara no acaben de traduir-se en el camp de l’urbanisme i la planificació espacial, en instruments concrets i ambiciosos pel que fa al potencial impacte. Per a donar este salt qualitatiu, plantegem la necessitat de sistematitzar el coneixement sobre les experiències que aprofiten de manera innovadora els mecanismes d’ordenació i planejament urbanístic i explorar com fer operatives les noves eines que s’estan desenvolupant.

Estes necessitats estan recollides per l’Estratègia Agroalimentària Municipal (EAV2025) aprovada en sessió plenària de 25 d’octubre de 2018 per unanimitat del grups polítics representats i és per tant un objectiu del Consell alimentari Municipal treballar en este sentit.

L’EAV2025 diu literalment:

«Línia EstratÈgica 6: PLANIFICACIÓ ALIMENTÀRIA TERRITORIAL

Programa 6.1. Col·laborar i incidir en la construcció d’estratègies supramunicipals des del punt de vista bioregional per a la inclusió d’una perspectiva agroalimentària.

Acció 6.1.1. Garantir una perspectiva de sostenibilitat agroalimentària en les estratègies i plans d’acció en l’àmbit metropolità.

Acció 6.1.2. Col·laborar en la implementació del Pla de Desenvolupament Agrari i la creació del Consell de l’Horta, previstos en la Llei de l’Horta.

Programa 6.2. Estudiar la introducció de criteris de qualitat agroalimentària en les estratègies i documents de planificació urbana municipal.

Acció 6.2.1. Estudiar la inclusió de criteris d’alimentació sostenible en el Pla General d’Ordenació Urbana. »

 

Per això, obrim en 2021 un espai de trobada i, sobretot, aprenentatge eminentment pràctic i tècnic, sobre planejament urbà i sistemes alimentaris sostenibles.

Celebrarem els dies 3 i 4 de març de 2021 un seminari web en línia amb dos jornades, dirigit a personal tècnic i professionals de l’ordenació territorial i l’urbanisme.

Per a poder participar és necessària la inscripció prèvia. Pots fer-ho en el següent enllaç web:

https://www.ciudadesagroecologicas.eu/webinario-planeamiento-urbanistico-de-sistemas-alimentarios-agroecologicos/

Data

3 - 4 març, 2021
Finalitzat

Hora

11:00 am - 1:00 pm

Més Info

Inscripció
Inscripció