HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Home Activitats Presentació Presentació: Compostatge de palla d’arròs

Presentació: Compostatge de palla d’arròs

El Consell Agrari, mitjançant un conveni amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha desenvolupat un projecte pilot de compostatge, que serà presentat el 27 de novembre de 2019 a “La Cebera” (Alcaldia de Castellar), a les 18.30 hores.

En el mercat de proveïments de València es comercialitzen més de 400.000 tones de productes a l’any. La seua activitat genera grans quantitats de residus, dels quals un 80% són de naturalesa orgànica i l’eliminació dels quals suposa elevats costos, a més d’un important impacte ambiental.

De la fracció orgànica que es llança al contenidor marró s’obté el compost, un adob natural útil en agricultura i jardineria. Actualment, l’horta periurbana continua necessitant elements fertilitzants orgànics.

A la planta de compostatge es realitza la descomposició de la matèria orgànica fins a obtenir el compost, que es combina amb la palla d’arròs procedent del Parc Natural de l’Albufera.
Aquest procés es produeix sota un estricte control de les condicions ambientals per tal que el resultat final siga d’una gran qualitat. Es presenta com una opció de gestió de residus sostenible, amb evidents avantatges econòmics i ambientals.

Programació:

PRESENTACIÓ

Alejandro Ramón Álvarez
Regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta

LA IMPORTÀNCIA DE LA MATÈRIA ORGÀNICA EN UNA AGRICULTURA MODERNA I SOSTENIBLE

Dr Rodolfo Canet Castelló
Professor d’investigació
Centre per al Desenvolupament de l’Agricultura Sostenible
Institut Valencià d’Investigacions Agràries (CDAS-IVIA)

ASSAIG DE COMPOSTATGE DE PALLA D’ARRÒS DEL PARC NATURAL DE L’ALBUFERA DE VALÈNCIA AMB LES RESTES VEGETALS DEL MERCAT D’ABASTOS 

D. Vicent R. Blay Miralles.
Enginyer Agrònom.
Assistència tècnica del Projecte

Data

27 novembre, 2019
Finalitzat

Hora

5:30 pm - 7:00 pm

Lloc

Centre Cívic La Cebera de Castellar-L'Oliveral
Categoria