HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari ha desbrossat més de huit-cents mil metres quadrats de terreny i ha retirat prop d’una tona de residus
2 febrer, 2023

Alejandro Ramon: “volem mantindre l’entorn agrícola de la ciutat i especialment els camins rurals, en òptimes condicions”

El Consell Agrari Municipal (CAM), a través de la brigada de desbrossament, neteja i poda, ha netejat 847.000 metres quadrats de terreny en l’entorn agrari de la ciutat al llarg de 2022. En total s’han recollit 975 quilos de residus. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta i vicepresident del Consell Agrari, Alejandro Ramon, ha destacat la labor d’esta brigada que funciona des de fa tres anys i l’objectiu de la qual és “mantindre l’entorn rural i els seus camins, principalment als pobles de València, en òptimes condicions”.

Els treballs desenvolupats al llarg de tot el 2022 s’han dut a terme en la zona d’horta periurbana de València. En la zona oest s’ha actuat principalment en Benimàmet. En la zona Nord, en Carpesa, Borbotó, Massarrojos, Cases de Bàrcena i Rafalell i Vistabella. També s’han desenvolupat estes labors de neteja en la zona Sud: Malilla, Pinedo, El Saler, Perellonet, La Punta, Castellar-l’Oliveral, Forn d’Alcedo, Faitanar i La Torre.
Alejandro Ramon ha assenyalat que “des de fa tres anys tenim en el Consell Agrari una brigada professional de desbrossament i neteja que fa treballs en l’entorn agrícola de la ciutat, principalment als pobles de València, per a mantindre’l en òptimes condicions i especialment el que són camins rurals”. En realitzar balanç de l’any 2022, el regidor ha destacat que “hem esbrossat milers de metres quadrats d’estes zones i s’han recollit tots els residus, amb un volum total de quasi una tona de residus retirada de l’espai agrícola”.
La brigada del Consell Agrari és l’encarregada de la neteja i desbrossament de vials, parcel·les municipals i espais públics lliures no enjardinats i no urbanitzables. La finalitat és mantindre estos espais en condicions adequades, evitant la propagació d’incendis, agilitzant el treball dels equips de conservació i millorant la visibilitat dels senyals viaris i l’estètica del paisatge agrícola. Per este motiu duu a terme tasques de desbrossament, neteja i poda així com gestió de residus i recollida selectiva d’envasos, paper, cartó o vidre.