HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’Ajuntament posa a disposició de llauradors i llauradores els nous punts d’aigua per a tractaments agraris de Poble Nou i Campanar
15 febrer, 2023

Les proves de càrrega ja s’han fet la setmana passada, segons ha explicat Alejandro Ramon durant la seua visita als dos nous punts d’aigua

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha visitat este dimarts els punts de càrrega d’aigua instal·lats al Racó de l’Anell (al sud de Poble Nou) i a la Partida de Dalt de Campanar, on ha anunciat la seua posada a disposició dels llauradors i llauradores d’eixos entorns de producció agrícola des de hui mateix, una vegada acabades les obres d’execució i ja fetes les proves de càrrega i de validació dels dos punts de càrrega d’aigua de baixa pressió per a tractaments agraris.

El regidor ha recordat que amb estos nous punts d’aigua “donem resposta a una reivindicació històrica d’agricultors i agricultores de la nostra ciutat, als qui facilitem un punt perquè puguen omplir els seus dipòsits per a tractaments fitosanitaris d’una manera segura, ràpida i amb un preu molt baix”.

En eixe sentit, el protocol de facturació està definit. El punt de proveïment d’aigua funcionarà a través d’un sistema electrònic de prepagament per a targetes habilitades a les persones usuàries interessades en este servici. El cost d’estes targetes representa el preu unitari d’adquisició d’una targeta serigrafiada i programada (2,90 euros) així com el preu de l’aigua de baixa pressió municipal (37,10 euros per 68 metres cúbics).

Estos nous punts d’aigua, la posada en marxa dels quals corre a càrrec del Consell Agrari de València (CAV), s’han executat des de setembre fins desembre de l’any passat. Estan situats en camins rurals de titularitat pública amb accés segur per a maquinària agrària. Funcionen amb energia elèctrica fotovoltaica, garantint així la seua eficiència energètica i la sostenibilitat econòmica i ambiental de les instal·lacions.

Els agricultors i agricultores que tinguen interès en este servici hauran de presentar una sol·licitud d’autorització d’ús de les noves instal·lacions a través del formulari habilitat pel CAV juntament amb la transferència de l’import total. El pressupost total dels dos punts d’aigua ha arribat als 145.000 euros.