HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari reconeix catorze llauradors exemplars en el Dia de l’Horta
28 abril, 2023

El divendres 5 de maig es commemorarà el Dia de l’Horta a la Trilladora del Tocaio, a El Palmar.

L’acte acollirà el lliurament dels reconeixements de Llaurador Exemplar a catorze de les persones –una d’elles a títol pòstum- que mantenen viva l’horta valenciana. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha destacat que “volem agrair el treball de totes les persones que ens permeten disfrutar d’una aliments produïts de forma local, contribuint a reduir les emissions de gasos que generen l’escalfament global”.

L’acte començarà a les 19.30 hores i després de l’acte formal, hi haurà un sopar per a tots els assistents. A les 22.30 hores hi haurà una actuació musical a càrrec de Jonatan Penalba i la Sociedad Instructivo Musical El Palmar. Rebran la distinció de Llaurador Exemplar: Emilio Nicola Navarro (El Perellonet), Antonio Guanter Bayarri (Carpesa), Manuel Lluch Ferriol (Carpesa), José Miguel Aleixandre Marco (El Palmar), Francisco Rodrigo Vila (Castellar), José Vicente Sebastiá Fabado (Benimámet), José Ramón Barrachina Marqués (Beniferri), Jaume Dasí Ferrer (El Saler), Vicente Sancanuto Dasi (El Saler), José Luis Rodrigo Llopis (Horno de Alcedo), José Velarte Tomás (Castellar), Salvador Velarte Tomás (Castellar) Bruno Muñoz Alonso (Castellar), en la categoria de Jove llaurador, i Tomás Navarro Navarro (Pinedo), a títol pòstum.

El regidor Alejandro Ramon ha destacat que els guardonats “han dedicat la seua vida a treballar l’horta, a produir aliments de qualitat i de proximitat per a aquesta ciutat”.