HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El mercat de venda directa de productes agroalimentaris, demà a Malilla
31 març, 2023

Alejandro Ramon informa d’esta iniciativa i del nou mercat extraordinari que reivindica, diumenge a les Torres de Serrans, preus justos per als cítrics valencians

Demà comença l’activitat del quart dels quatre mercats de l’horta de València, en els quals es poden comprar fruites, verdures i productes de proximitat i km 0 directament del productor. Este mercat funcionarà, com el de la plaça de Benimaclet, el de Castellar-l’Oliveral i el de Pla del Remei, amb periodicitat setmanal, i estarà operatiu en horari de 9 a 14 hores. El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha informat hui de l’apertura d’este nou espai que forma part del Marc Estratègic València 2030, i també ha recordat que la ciutadania diumenge també pot acostar-se a l’esplanada enfront de les Torres de Serrans, on s’habilitarà un altre mercat. “Este serà efímer i té un objectiu ben clar que és donar veu a les organitzacions socials i agràries per reclamar preus dignes per a la citricultura valenciana”.

El regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, ha indicat que “els mercats de l’horta volen potenciar l’agricultura de proximitat i acostar-la als diferents barris, una pràctica molt habitual a Europa”; contribuir a la descarbonització, ja que el sistema agroalimentari genera una part important dels gasos d’efecte hivernacle; millorar la rendibilitat del treball del camp, que es veu minvada per la cadena d’intermediaris; fomentar la connexió física, comercial i identitària entre l’horta i València, i garantir el dret a l’alimentació sostenible”.
Pel que fa al mercat extraordinari del diumenge que dona veu a entitats com Per l’Horta, CERAI, La Unió, AVA-ASAJA, UPA i CCPV-COAG, signants del manifest Preus Justos, “per reclamar preus dignes per a la citricultura valenciana”, ha indicat que a més d’estar dedicat a la venda de clementines, taronges i llimes, “donarà cabuda a un altre sector amb una greu crisi de preus i que es va mobilitzar recentment amb diverses reivindicacions: el sector apícola”. “I per això hi haurà una parada ocupada per un apicultor que comercialitza mel que recol·lecta a l’Horta de València”.
Com en els anteriors, este mercat dins de la campanya Preus Justos respon a una demanda de les organitzacions agràries i col·lectius socials presents al Consell de l’Horta i en el Consell Alimentari Municipal de València i compta també amb el suport de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta de l’Ajuntament de València.