HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Portal Agrari: un format pioner i interactiu per a transformar la comunicació entre ciutadania i administració
1 febrer, 2023

La nova plataforma apropa la relació entre l’Administració i el sector agrari per a facilitar tramitacions, ajudes, formació o assessorament

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, va presentar el passat dijous el Portal Agrari de la Comunitat Valenciana, “una eina indispensable i innovadora pensada exclusivament per a l’agricultor, per a facilitar i transformar tota aquesta documentació tradicional i burocràcia enrevessada en únic punt de referència on trobar tota la informació, les ajudes, els tràmits, les novetats i resoldre dubtes”.

Navarro indica que suposa el començament d’una nova manera de comunicació i interacció contínua entre l’Administració i el sector agrari, que suposa “una porta oberta amb la Conselleria gràcies a la tecnologia, i tot accessible amb pocs clics i des de casa”. Aquest portal respon a una petició del sector per a accedir de manera més dinàmica i ràpida a tota mena d’informació que afecta el món agrari.

A més, el nou portal naix també amb la col·laboració de la Conselleria d’Hisenda a través de la Direcció General Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), amb l’objectiu d’aprofitar les eines de digitalització i modernització actual i facilitar l’accés a ajudes, formació, últimes notícies en investigació o assessorament sobre tota classe d’aspectes relacionats amb el món rural i agrari, especialment amb l’entrada en vigor de la nova política agrària comuna (PAC).

La plataforma, que ja està activa, inclou un espai personal on totes aquelles persones i entitats que hagen comunicat informació a la Conselleria d’Agricultura puguen consultar i contrastar les dades que hi han aportat. Es tracta d’un format interactiu pioner en la comunicació entre la ciutadania i l’Administració.

Així mateix, el Portal Agrari permet acollir un gran volum de dades i estructures de coneixement basades en informació de l’entorn, accessible, directa i interactiva, com per exemple dades massives per a desenvolupar eines d’intel·ligència artificial o la construcció de cartografia rural i mediambiental.

D’altra banda, durant la presentació, en la qual també va participar la directora general de política agrària comuna, Maite Cháfer, i el sotssecretari de la Conselleria, Juan Vicente Santos, es va explicar que pròximament s’hi inclourà també informació relativa a la ramaderia i la pesca i s’està treballant en paral·lel en altres iniciatives d’innovació i transformació digital, com ara l’Oficina Virtual Veterinària (OVV) o l’ALCUEMP, l’aplicació web per a la tramitació d’activitats de formació per a l’obtenció del carnet d’usuaris de productes fitosanitaris.