HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’Ajuntament definix la tipologia de les parades del Mercat del Grau abans de la subhasta del 13 de febrer
23 gener, 2023

La Junta de Govern Local ha aprovat tot un seguit d’acords per concretar la tipologia de totes les parades del nou Mercat del Grau. Ho ha anunciat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, en convidar a totes les persones interessades a aconseguir una d’estes parades, que se subhastaran el 13 de febrer, a la jornada de portes obertes del pròxim dia 8 de febrer.

“Estem ultimant els darrers detalls necessaris per a fer possible eixa subhasta per a tota la gent que vulga vendre en les parades d’este Mercat del Grau, que ha sigut remodelat integralment, i ho fem amb diverses qüestions que ens satisfan especialment, com ara comptar ja amb les parades totalment enllestides per a les quatre persones venedores de l’antic mercat que, tal com els vam prometre, comptaran amb una parada en condicions òptimes, com podran comprovar ben aviat”, ha explicat Galiana, qui també ha destacat que la definició de cadascuna de les parades segons la seua tipologia garantirà una diversitat de punts de venda que garantirà cobrir les necessitats del barri.

Entre les aprovacions hi ha la disposició física de les parades, tant en l’interior com en l’exterior del mercat. Comptarà amb dos parades per a carnisseria, altres dos per a la venda de fruites i verdures, un més per a vendre pollastre i ous, una altra per a congelats, una parada per a forn pastisseria i una altra per a vendre menjar preparat per a emportar, dos parades de pescateria, una per a ultramarins delicatessen, altra per a productes ecològics, una més per a saladures, una altra per a xarcuteria, dos més per a bar o cafeteria i una altra per a la venda de comestible ultramarins, saladures, olives i envinagrats i fruits secs. A més, n’hi haurà dos per a la tira de comptar.

A més, s’ha acordat que el Mercat del Grau serà el primer que obrirà també a les vesprades per facilitar l’accés a productes de màxima qualitat a clientela que no puga acudir al mercat als matins. “Són aspectes que ens permeten definir per complet el futur Mercat del Grau de cara a les cites importants que arriben el mes de febrer i per a les que som conscients que hi ha molt d’interés”, ha destacat Galiana.

Antics venedors, jornada de portes obertes i subhasta

Un dels aspectes principals destacats per Galiana ha sigut l’acord per a traslladar a les quatre persones que ja eren titulars del dret de concessió de parades del mercat del Grau amb anterioritat a les obres de rehabilitació integral la proposta de parada que se’ls adjudica en el nou mercat. “Durant tot el procés els hem volgut donar molta tranquil·litat perquè coneixíem els seus temors per antecedents amb altres governs i ara poden comprovar com el govern de Joan Ribó no sols invertix en el barri i en la renovació d’un espai històric i clau tant per al Grau com per a tota la ciutat, sinó que tenim paraula, els agraïm profundament el seu treball i tenim el convenciment que quedaran molt satisfetes amb com han quedat les seues noves parades”, ha assegurat Galiana.

En eixe sentit, ha explicat que prompte podran comprovar in situ el resultat final dels treballs d’adaptació d’eixes quatre parades i ha convidat la resta de persones interessades a la jornada de portes obertes que se celebrarà el pròxim 8 de febrer com a avantsala a la subhasta de les parades el pròxim dia 13 de febrer.