HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
La plaça de la Reina acull diumenge de matí un mercat de productes de l’horta a preus justos
13 octubre, 2022

Alejandro Ramon diu que “esta iniciativa s’emmarca en la política municipal de promoure que els i les agricultores puguen viure d’allò que planten”

La plaça de la Reina acollirà, el matí del diumenge 16 d’octubre, des de les 10 fins a les 14 hores, un mercat extraordinari en què llauradors i llauradores podran vendre directament els productes de l’horta. L’Ajuntament de València i les organitzacions agràries i col·lectius socials presents al Consell de l’Horta i al Consell Alimentari Municipal de València han organitzat este mercat “que pretén conscienciar la ciutadania de la necessitat d’uns preus justos per als productes agraris, així com fomentar la venda directa d’estos aliments”, tal com ha manifestat hui el regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon.

L’edil ha explicat que “esta iniciativa s’emmarca en la política municipal de promoure que els i les agricultores puguen traure un benefici superior de les seues collites i viure d’allò que planten”. “Actualment –ha subratllat- hi ha una realitat, que llauradors i llauradores cobren 15 cèntims per un quilo de taronges, mentre que en els supermercats es ven a 1,50 euros, el que suposa un augment del 900% del preu en un sistema en què les persones que cultiven el camp guanyen poc diners per produir fruites i verdures”.

Alejandro Ramon ha recordat “iniciatives similars impulsades amb l’objecte garantir la pervivència i promoure la dinamització de les activitats agràries en l’Horta de València, i altres de foment del consum dels seus productes i per a incrementar la renda de les persones que es dediquen a l’agricultura”. “Continuem així amb la campanya de reclamació de ‘preus justos’ al camp valencià, que va donar lloc a dos mercats extraordinaris en València, dedicats a la creïlla i la ceba en juny de 2021 i a la taronja en gener de 2022, amb un important èxit de públic”, ha indicat.

La jornada de pròxim diumenge se centrarà al voltant de la sensibilització sobre l’alimentació sostenible i la reivindicació del paper fonamental de la xicoteta producció i transformació agroalimentària de proximitat. Junt amb les parades de productors i productores de producte fresc i de proximitat, s’instal·laran altres parades de l’organització PROAVA i del Gremi de Forners de València, per tal de commemorar i reivindicar que el 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible així com el Dia Mundial del Pa. El següent mercat de la campanya de ‘preus justos’ se celebrarà a Burjassot el 19 de novembre i es dedicarà de manera temàtica a la taronja i la mandarina.