HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Campanar celebra la festa de la carxofa amb tallers i música
24 febrer, 2022

La Plaça de Campanar acull, el pròxim 5 de març a partir de les 11.00 hores, una jornada amb activitats per a tots els públics i degustacions de les millors carxofes locals

La carxofa és un dels aliments més característics i simbòlics de l’horta valenciana. El seu sabor, la seua qualitat i la seua forma l’han convertit en una de les verdures més cultivades del Mediterrani i amb infinits usos en receptes. Per aquests motius, el dissabte 5 de març, se celebrarà la III Festa de la Carxofa de l’Horta de Campanar-Benimàmet per a commemorar i posar en valor aquest valuós aliment local.

A partir de les 11.00 hores, en la Plaça de Campanar, tindrà lloc una jornada amb diferents activitats per a tots els públics. El primer acte serà una cercavila amb la banda Juvenil de Campanar; li seguirà, a les 11.30 hores, uns tallers per a xiquets i xiquetes, pintacaras, jocs de taula i ‘la dansà de la Carxofa’. A les 12.30 hores serà el torn de la Colla de Dolçainer i el ball de carrer. Cap a les 13.00 hores, es provaran les carxofes de l’horta en ‘la gran carxofà’. La festa continuarà amb la música de DingDong System.

https://twitter.com/Hortalimentacio/status/149422868713018573

La ‘Festa de la Carxofa’ compleix tres anys des que l’Associació de Veïns i Veïnes de Campanar i Taula Partida posaren en marxa aquest projecte, en el qual també s’impliquen col·legis, comerços i diferents entitats del barri per a fomentar el consum d’aquest producte local.

En l’organització d’enguany participen Av. Campanar, AMPA Campanar, AMPA Giner de los Ríos, AMPA IES Campanar, Asamblea de Joves de Campanar, la Banda de Música de Campanar, el CEIP Campanar, el CEIP Giner de los Ríos, los Dimonis de Campanar, el IES de Campanar, Mans a l’Horta, AMPA Comunitat Valenciana, CEIP Comunitat Valenciana, Per l’Horta, Taula per la Partida y Llavors d’Açí, amb la col·laboració del Forn de Manuela, el Forn de la Plaça, el Forn Llaçer, el Forn Estellés, la Verdulería Bandera i la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i l’Horta del Ajuntament de València.