HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’alimentació sostenible en el cinema
6 maig, 2019

Amb motiu de la futura obertura a València del Centre Mundial per a la Alimentació Urbana Sostenible, la Filmoteca de València programa el cicle de pel·lícules: “L’alimentació sostenible en el cinema” que, des de diversos enfocaments, ens fan més conscients de fins a quin punt la idea que ”allò personal és polític” s’estén també a la nostra manera de comprar, consumir i cuinar el que mengem.

Les pel·lícules del cicle parlen de salut, però també de consum responsable, del retorn als cultius autòctons i a la cuina tradicional com a pràctiques respectuoses amb el medi ambient i amb les persones. I ho fan des de punts geogràfics diversos, perquè consumir productes locals és una tendència global en auge enfront de la indústria alimentària majoritària.

Aquest mes Daniele de Michele ens presentarà en el seu documental I VILLANI diverses experiències de resistència a Itàlia. Al juny, la protagonista serà la nostra horta, espai privilegiat amb el qual compta la ciutadania de València i la seua àrea metropolitana.

I VILLANI (I VILLANI) Daniele de Michele · Itàlia · 2018 · V.O.SUBT.VALENCIÀ* · Color · 76′

Sinopsi
La cuina italiana popular, estimada i imitada a tot el món, s’està morint. Però molts tracten de salvar-la. La pel·lícula segueix quatre personatges des de l’alba fins que fosqueja en les seues tasques quotidianes. Quatre persones que parlen d’agricultura, pesca, formatge i cuina familiar i que representen la resistència a l’adopció d’un model gastronòmic i cultural uniforme arreu del món.

Projeccions
Divendres, 10 de maig de 2019 – 20:00h (Edificio Rialto, València)

SAVIS DE L’HORTA David Segarra · 2018 · Color · 13′

Sinopsi
Savis de l’horta recupera les històries i experiències d’homes i dones llauradores. A través d’elles descobrim un món cultural, humà i geogràfic oblidat per la societat urbana. Històries que guarden un missatge universal, i molt actual, sobre l’experiència humana. Un documental per a reflexionar sobre l’art de viure en temps moderns.

Projeccions
Dimarts, 11 de juny de 2019 – 20:15h (Edificio Rialto, València)

A TORNALLOM Enric Peris, Miguel Castro · Espanya · 2002 · Color · 48′

Sinopsi
La historia de la destrucció de l’horta de la Punta, una zona d’alqueries de València que va ser desallotjada per l’ampliació del Port. El documental mostra l’estil de vida dels seus habitants i repassa la seua lluita -legal, física i emocional- des de la dècada dels 90 fins a l’any 2003 per evitar l’enderrocament programat.

Projeccions
Dimarts, 11 de juny de 2019 – 20:15h (Edificio Rialto, València)