HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell, el Consell Agrari Municipal de València i Mercavalència acorden gestionar la palla de l’arròs com un model d’economia circular
2 octubre, 2017

El ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, el Consell AgrariMunicipal de València i Mercavalència per a gestionar la palla de l’arròs que es genera en els arrossars del terme municipal de València i les restes orgàniques de Mercavalencia com un model d’economia circular.

El propòsit consisteix a produir abonament natural provinent de la fermentació d’aquests productes i utilitzar-ho després en els camps de l’horta de València.

D’aquesta manera, s’aconsegueix extraure la major part de la palla d’arròs que es produïsca en els arrossars i, juntament amb les restes orgàniques de Mercavalencia, produir abonament natural.

Cadascuna de les entitats signatàries exercirà una comesa. La conselleria aportarà l’adreça tècnica del procés per mitjà dels seus especialistes i científics i els recursos propis, mitjans materials, personals, metodologies i coneixements científics i tècnics necessaris per a l’assoliment de l’objectiu.

El Consell Agrari Municipal de València, juntament amb la maquinària de la qual disposa i en coordinació amb els agricultors arrossers, empacarà i traslladarà a les parcel·les i solars que es disposaran per a açò les bales de palla d’arròs, procedint a la mescla amb els materials orgànics de Mercavalència sota les directrius que es fixen pels tècnics de la Conselleria.

Mercavalència condicionarà en les seues parcel·les i solars la zona destinada a treball de les restes orgàniques que vaja apilant de l’activitat que es realitza en les seues instal·lacions, seguint les directrius dels tècnics.