HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
València tindrà tractor i trituradora per a netejar voreres i camins rurals
11 gener, 2017

L’Ajuntament de València està en tràmit d’adquirir un tractor i una trituradora per a la neteja “més eficaç” de voreres i camins rurals dels pobles del terme municipal de València, dels arrossars del qual s’han recollit aquest any 243.000 quilos de palla d’arròs.

Així ho ha assegurat en un comunicat la regidora de Pobles de valència, Consol Castillo, qui ha donat compte d’aquesta iniciativa en la junta del Consell Agrari Municipal, que presideix, on ha repartit l’esborrany de la nova ordenança sobre el Banc de Terres.

D’aquesta manera, els membres del Consell tindran coneixement de les possibilitats que ofereix aquest banc de terres per a tots a aquells que no puguin conrear les seves propietats agrícoles, i podran fer aportacions i suggeriments abans del tràmit d’exposició pública.

En la reunió també s’ha presentat la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible i s’ha encoratjat a tots els presents al fet que facin proposades d’accions per a implicar-se en el procés i que l’alimentació sostenible de proximitat i ecològica sigui l’eix d’enguany.

Consol Castillo també ha destacat que la recentment estrenada web del Consell Agrari Municipal ja compta amb una web, que serà un “instrument per a comunicar les accions del Consell Agrari i oferirà diversos avantatges per als agricultors i agricultores valencians”.

D’acord amb la resolució de la Conselleria d’Agricultura, que autoritzava la crema de la palla de l’arròs, Castillo ha subratllat la coordinació feta per a organitzar les cremes de manera ordenada sense que s’hagi provocat molèsties a les poblacions annexes al Parc Natural de l’Albufera.

“El cos de la Guarderia Rural del Consell Agrari ha controlat en tot moment els horaris de la crema i vigilant la seva execució”, ha dit Castillo, qui ha agregat que la recollida de la palla d’arròs s’ha realitzat en els ‘tancats’ que eren pròxims al Parc Natural de l’Albufera, amb el qual s’ha evitat el perill d’incendi.

Font: http://www.lasprovincias.es/agencias/valencia/201612/31/valencia-tendra-tractor-trituradora-857361.html