HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’agricultura ecològica s’incorpora a l’oferta de la Tira de Comptar
18 gener, 2018

L’empresa valenciana Ecologicval, dedicada a la recuperació i explotació sostenible de terres en situació d’abandó, serà la primera a oferir des de Mercavalència productes d’esta índole als mercats municipals i xicotet comerç de la nostra ciutat.

Atenent a la creixent demanda de fruita i verdura ecològica i sostenible per part de les consumidores i consumidors de la nostra ciutat, i partint de la premissa de que un canal curt de comercialització com la Tira de Comptar és el més idoni per a este tipus de producte, Mercavalència ha decidit incorporar en la seua oferta hortofructícola l’empresa valenciana Ecologicval.

Familiar i amb seu en Alcàsser, Ecologicval es dedica a l’agricultura de cultiu ecològic, combinant mètodes tradicionals amb els avanços científics més punters per a produir magranes de varietats extraprimerenques, stevia i hortalisses de fulla (all, porro, bròquil, col xinesa o coriandre, entre altres). L’empresa compta amb finques en diferents localitats de les Hortes Oest i Sud de València (a Torrent, Picassent i Silla) i, a partir d’ara, la seua producció podrà ser adquirida en les dependències de Mercavalència sense intermediaris i, per tant, a un preu enormement competitiu.

Regina Monsalve, responsable de l’empresa, va manifestar la seua satisfacció respecte d’això: «comercialitzar els nostres productes en la Tira de Comptar fa que es queden a València. Els valencians tenim l’enorme sort de poder disposar d’un producte ecològic de primera qualitat, i per mitjà d’este canal curt arribarà a tota la ciutat al millor preu possible».

El president de Mercavalència, Carlos Galiana, va voler recalcar que la incorporació d’Ecologicval a l’entitat és només un primer pas cap a la consolidació de la presència d’este tipus de producte certificat en la seua oferta per als mercats municipals i xicotet comerç: «Volem donar accés directe als establiments a productes ecològics, sense intermediaris i sense transport, la qual cosa beneficiarà sens dubte tant al consumidor com als propis productors», va assegurar.

Com a membre de ple dret de la Tira de Comptar, Ecologicval participarà junt amb la resta d’agricultors i agricultores de la institució en l’edició 2018 de la mostra “De l’Horta a la Plaça”, que tindrà lloc diumenge que ve 28 de gener a la plaça de l’Ajuntament de València.


Font: https://www.mercavalencia.es/noticies/lagricultura-ecologica-sincorpora-a-loferta-de-la-tira-de-comptar/