HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari ret homenatge als llauradors i llauradores exemplars amb el llibre ‘Històries de l’Horta i la Marjal’
30 juny, 2022

La presentació tindrà lloc el pròxim divendres 1 de juliol, a les 19 hores, a l’Alcaldia de Pinedo

El Consell Agrari de l’Ajuntament de València presenta el pròxim divendres 1 de juliol, a les 19 hores, el llibre ‘Històries de l’Horta i la Marjal’. El volum, coordinat pel periodista Enrique Boix, és tot un homenatge del Consell Agrari als quasi dos centenars de llauradors i llauradores distingits pel Consell Agrari de València des de la seua constitució en 1992. La presentació serà a l’Alcaldia de Pinedo, Carrera el Riu 263.

En paraules del vicepresident del Consell Agrari i regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, el llibre és “tan sols un xicotet fragment del trencadís mil·lenari que conforma la història de la Vega de València, on horta i marjal es confonen i mesclen en diverses tonalitats al llarg de l’any”. “Eixe tapís multicolor, tantes vegades maltractat, ha sigut teixit a mà per desenes de generacions d’homes i dones d’una forma exemplar”, afirma el regidor.

Al llarg de les seues pàgines es tracten temes sobre la vida hortolana i marjalera, amb la presència de veus diverses i fragments de vida recol·lectats per Enrique Boix. Així, el llibre és un homenatge als llauradors i llauradores exemplars i distingits pel Consell. “Alguns ja no hi són amb nosaltres. Seran els seus familiars qui s’emocionen en descobrir-los entre les pàgines del llibre”, avança el regidor al pròleg del llibre.