HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Xarrada-col·loqui sobre ‘Perquè i on consumir de proximitat, ara!’
6 juliol, 2022

El passat 30 de juny va tindre lloc al Museu de Ciències Naturals de Vivers la xarrada-col·loqui sobre ‘Perquè i on consumir de proximitat, ara!, on Per l’Horta va parlar de la campanya Preus Justos i es van projectar alguns dels videos fets a llauradors i llauradores de l’Horta que relaten en primera persona la seua situació front aquesta qüestió.

A més a més, l’associació Arrelaires va presentar la Guia local per a consumir aliments de proximitat a València, impulsada pel Consell Alimentari Municpal de València, on es van exposar els diferents canals curts de comercialització al terme municipal per a saber on comprar de manera directa a llauradors/es o a través dels mínims intermediaris.

Finalment, tres iniciatives i projectes productius de l’Horta van contar el seu projecte que promou els canals curts de comercialització: Comptarem amb @Sagaldelaterra, projecte productiu a l’Horta d’Almàssera que duen endavant dos joves, Salva i Freya. Vam comptar amb Jaume de @agrari.es, un projecte de plataforma de comercialització de producte de proximitat, que pretén ajudar a llauradors/es per a donar eixida directa als seus productes. I finalment comptàrem amb Vicent Grau llaurador de Frut de Llavor, amb parada en el mercat de Jesús, que ens va contar els reptes dels canals de venda directa i el projecte de l’Ecotira en el que està formant part, un centre d’acopi per a centralitzar el prodcute ecològic a través de l’associació de llauradors i llauradores del nostre territori.

Les aportacions van ser totes molt interessants. La jornada es va realitzar gràcies al suport de les entitats del CALM i de Mundubat, que van posar recursos a la jornada.