HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
València acull les jornades de construcció sostenible amb palla
15 octubre, 2018

La Xarxa de Construcció amb Palla prepara una trobada amb grans professionals i experts tant nacionals com internacionals per posar en valor les construccions amb palla com a material prometedor i eficient per a l’edificació. Del 25 al 28 d’octubre es parlarà d’aquest producte que respecta la natura i que és a més d’alta eficiència. Quatre dies amb conferències, taules de debat, entrevistes, visites a construccions de palla i tallers participatius.

Aquest esdeveniment se celebrarà al Complex Esportiu-Cultural Petxina, espai disponible per a l’esdeveniment per intermediació de l’Ajuntament de València. Comptarà així mateix, amb un dia de jornada de portes obertes, amb accés gratuït a tots els públics que serà l’últim dia d’aquestes jornades, el diumenge 28 d’octubre.

Tot i que en l’imaginari col·lectiu les edificacions de palla es relacionen amb una arquitectura de característiques precàries i feble, la palla posseeix grans avantatges i d’un caràcter únic. Parlem d’un material resistent al foc que a més és un excel·lent aïllador tèrmic i molt més econòmic que altres materials amb unes qualitats similars.

Aquests últims anys, la palla, s’està obrint pas com un producte ideal per a la construcció, tant d’habitatges unifamiliars com d’edificis d’elevada altura. Països com França o Suïssa han posat en relleu el potencial d’aquest material sostenible i eficient utilitzant-lo per col·legis, grans edificacions i fins i tot estacions de bombers.

Les jornades intenten aportar una visió global de la construcció amb palla. També aprofundiran en els últims avenços en relació als múltiples sistemes de construcció que s’han desenvolupat per a l’ús de materials vegetals aptes per a la construcció.

A més, es tractaran temes de gran calat com podria ser la innovació en tant a tècniques i sistemes constructius del material, i la viabilitat legal de l’edificació amb palla, així com la importància de la professionalització de la construcció amb palla.

Per poder participar en les jornades cal inscriure a la web de la Xarxa de Construcció amb Palla.