HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Gran èxit de la “festa de la Carxofa” de l’horta de Campanar-Benimàmet
5 febrer, 2019

Unes 800 persones van acudir, 2 de febrer, a la primera edició d’una jornada que reivindica el consum local. Campanar ha celebrat la “Festa de la Carxofa” amb una gran afluència de públic i participació.

Amb aquesta jornada s’ha tractat de posar en valor i promocionar un dels productes estrela de la temporada d’hivern. Es tracta de la carxofa de l’Horta de Campanar-Benimàmet. També s’intenta sensibilitzar sobre la importància del consum de proximitat. La festa es va iniciar sobre les 11h del matí en la Plaça de l’Església. Es van celebrar diversos tallers per a xiquetes i xiquets, realitzats per Que ve el llop i els contacontes Llorenç Gimenez i Vicent Cortés.

El barrio de Campanar acogerió el sábado 2 de febrero la primera edición de la "Festa de la carxofa" de la huerta de Campanar-Benimàmet

Un dels al·licients del matí va ser el concert de la Banda Juvenil de Campanar, que va interpretar diferents peces en una actuació a l’aire lliure. El moment àlgid del matí es va donar amb el repartiment i degustació de carxofes de l’Horta. També amb un aperitiu elaborat amb les receptes de carxofa fetes per els veïns.

Rafa Ibánez és un dels portaveus de la Taula per la Partida. Ibánez: “La jornada revela l’interès que desperta el producte de proximitat en la ciutadania, cada vegada més valorat”. Al mateix temps, ha subratllat l’èxit de participació en la jornada, que s’ha realitzat amb la col·laboració i implicació de les associacions de Campanar, els comerços del barri i llauradors de l’Horta.

La Taula per la Partida

Cal recordar que, La Taula per la Partida és una xarxa d’entitats per la defensa i dinamització de l’horta de Campanar-Benimámet. Inclou, entre uns altres, a l’Associació de veïns de Campanar i Benimàmet. La “Festa de la Carxofa” s’emmarca dins del projecte “Massa per a la Carabassa”. Aquesta xarxa impulsa al costat de comerços i llauradors locals per a impulsar el producte de proximitat.