HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Low Carbon Feed, un projecte valencià contra el canvi climàtic
11 febrer, 2019

Agricultors i ramaders s’uneixen en un projecte ambiental i pioner

El projecte LIFE Low Carbon Feed (LIFE 16/CCM/ES/000088) és una iniciativa de Pepe Castro, La Unió d’Agricultors i Ramaders del País Valencià (La Unió), y Carlos Fernández, Universitat Politècnica de València (UPV). El projecte valencià pretén la disminució de la contaminació agrícola local i el escalfament global basat en l’economía circular i sostenible.

La idea principal de Low Carbon Feed és l’evolución de la consideració de certs productes agrícoles des de residus fins a matèria prima per a alimentació ramadera. En concret, el projecte estudia la viabilitat de l’ús de la palla de l’arròs de L’Albufera (València) y de restes de poda de La Vall d’Uixò (Castelló) com a ingredients adicionals d’un pinso compost per a cabres.

A més de La Unió i la UPV, estàn implicats l’Ajuntament de València i l’ Ajuntament de La Vall d’Uixò, la fundació Low Carbon Economy, la cooperativa Unión de Productores de Caprino (UNIPROCA), y l’empresa consultora Area Europa scarl.

Agrícultores y ganaderos contra el cambio climático Low Carbon Feed, un pionero proyecto ambiental valenciano

Low Carbon Feed va començar a mitat del 2017 i s’estima la seua finalizació a meitat del 2020. Fins ara, els resultats han sigut favorables: aceptació de les cabres, manteniment de la producció làctea, i disminució en un 20% de la seua producció de metà (CH4) –el más perillós gas d’efecte d’hinvernacle–.

S’espera que a més de les millores ambientals exista un augment de llocs de treball, la formació de un nou nix de mercat, i el desenvolupament de zones rurals. A banda d’això, está prevista la replicació del mètode en diferents regions italianes a partir de gener d’aquest any, i s’estudia la transferència a altres sectors econòmics agrícoles i ramaders.

Per a més informació, poden seguir el projecte des de les seues xarxes socials a Facebook, Twitter, Instagram o a la web de Low Carbon Feed.

La informació publicada ha sigut facilitada pel departament de comunicació de Low Carbon Feed.