HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Llançament del vídeo sobre el Banc de Terres de València
28 novembre, 2018

Coneixes la iniciativa del Banc de Terres? Des de l’Ajuntament de València s’ha posat en marxa aquest projecte que intenta connectar l’oferta de terres que estan abandonades, o que no estan sent cultivades, amb professionals que volen treballar aquestes terres. Si tens terres abandonades o que no pots treballar pots oferir-les en aquesta plataforma.

Això et permetrà rebre nous ingressos pel lloguer, estalviar-te treballs de manteniment i obtindre desgravaments fiscals. També ajudaràs a disminuir problemes ambientals i socioeconòmics com el risc d’incendi, la proliferació de plagues, rosegadors i abocaments, l’erosió del sol i la pèrdua de valor agronòmic de la terra, o la degradació paisatgística. I d’altra banda, afavorint que uns altres puguen cultivar-la ajudaràs a conservar la tradició cultural i agrícola, mantindràs el valor del teu patrimoni, i l’Horta, viva i productiva!

El Banc de Terres de València posa a la teua disposició de forma gratuïta: informació sobre l’oferta i demanda de terres, assessorament tècnic i jurídic per a la formalització d’acords i contractes.

El Banc de Terres de València és un registre administratiu municipal públic que està integrat per terres aptes per al cultiu agrícola on s’ofereixen parcel·les de propietaris que han sol·licitat formar part de l’oferta de terres. També et pots donar d’alta com a usuari demandant de terres si per contra el que desitges és llogar o acordar una cessió de dites terrenes per a l’explotació agrícola.

El registre de la propietat legal de parcel·les en el Banc de Terres és voluntària i gratuïta. En estar dins del registre podràs fer ús dels documents d’arrendament que s’adaptaran a les característiques de la terra i necessitats de la propietat. D’altra banda, pots sol·licitar la retirada de la parcel·la del Banc de Terres en qualsevol moment i sense cost algun. En el cas de tindre la terra arrendada s’haurà de respectar el termini previst en l’acord. Així mateix, s’ofereix un servei d’intermediació, també gratuït, per a la gestió i resolució dels possibles conflictes que puguen donar-se una vegada arrendat el terreny.

Si et trobes en una situació en la qual puga ser-te interessant unir-te al Banc de Terres, o coneixes a algú que puga interessar-li, però necessites més informació pots trobar-les en aquest enllaç al Banc de Terres o cridar per a assessorar-te al 963516895 o al 963517692 on tècnics del Consell Agrari Municipal t’explicaran les possibilitats i t’ajudaran en la gestió i registre.