HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Jornades “Pesca y Agroecología” a la II Mostreta de Pesca Artesanal
3 desembre, 2018

La Cátedra Tierra Ciudadana de la Universitat Politècnica de València en col·laboració amb el Ajuntament de València organitzen una reunió del grup de treball sobre “Pesca i Agroecologia” sorgit en el Congrés Internacional d’Agroecologia de Còrdova (juny 2018).

Enfront de la pesca industrial i el col·lapse dels nostres mars i oceans, entenem la pesca artesanal com una forma respectuosa de conrear els ecosistemes marins, de mantenir una cultura mil·lenària i de generar economia local oferint aliments d’alta qualitat i valor nutricional. En aquest marc, l’agroecología ofereix un enfocament a la pesca artesanal que orienta les respostes als desafiaments de la pesca artesanal.

Els objectius de la reunió de València, a celebrar del 12 al 14 de desembre pròxims, i oberta a tota persona interessada són:

  1. Reforçar el coneixement i la confiança mútua com a elements per a estimular la cooperació.
  2. Compartir enfocaments, experiències i metodologies de treball.
  3. Conèixer experiències de pesca artesanal de les nostres costes, amb un particular acostament a:
    • L’art de l’aqüicultura tradicional de la clótxina
    • La gestió en comú de la pesca en el llac de l’Albufera. Comunitat de Pescadors/as del Palmar.
    • L’associació ADOMAR de dones pescadores. Confraria de Pescadors/as de Gandia.
  4. Continuar ampliant el cercle d’actores

Aquesta trobada se celebra en el marc de la II Mostreta de Pesca Artesanal de la Mediterrània, en la qual la fotografia, la gastronomia, la música i les visites guiades acostaran la pesca artesanal a la ciutadania, on la Regidoria d’Agricultura i Horta de València ha tingut el paper d’organitzadora al costat de la Càtedra Terra Ciutadana i la Universitat Politècnica de València.

Us agreguem el programa complet de totes les activitats programades fins al moment de la II Mostreta de Pesca Artesanal:

-Dimarts 11 de desembre
11.30h. Aprenent a comprar peix: Recorregut guiat per el “Mercat de Jerusalem” acompanyats d’un “personal shopper”. Lloc: Bar del Mercat de Jerusalem. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.
19.00h. Taller de cuina “El peix sense preu”. El plaer de gaudir de la cuina de la mà de la Xef Rakel Cernicharo. Lloc: Espai gastronòmic “Aula Taula” en Carrer Carnissers 20. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat. Activitat pendent de confirmar.

-Dimecres 12 de desembre
16.00h a 17.00h. Visita guiada pel Cabanyal Pesquer. Passeig pels enclavaments pesquers dels barris marítims. Lloc: Punt de trobada de l’Edifici Vés-los e Vents. Marina de València. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.

-Dimecres 12 a divendres 14 de desembre
Jornades “Pesca i Agroecologia” Programa de tres dies de diàlegs i visites al Palmar i a la Llotja de Gandia. Horaris: Dimecres de 11.00h a 18.00h, dijous de 11.00h a 20.00h i divendres de 11.00h a 18.00h. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.

-Dissabte 15 de desembre
11.30h a 14.30h. Pesca i música. Es gaudirà del peix de proximitat amb “Del Tros al Plat” i del concert “Les Lligues Menors + Òrbites”. Lloc: pèrgola Marina de València. Entrada lliure i gratuïta.

-Dimarts 18 de desembre
19.00h. Taller de cuina “El peix sense preu”. El plaer de gaudir de la cuina de la mà del reconegut Xef Lluis Penyafort. Lloc: Espai gastronòmic “Aula Taula” del Carrer Carnissers 20. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.

-Dimecres 19 de desembre
11.30h. Aprenent a comprar peix. Recorregut guiat per el “Mercat de Russafa” acompanyats d’un “personal shopper”. Lloc: Bar del Mercat de Russafa. Entrada gratuïta prèvia inscripció. Aforament limitat.

Més informació en info.tierraciudadana@upvnet.es
Telèfon: 96 387 99 97