HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Ple del Consell Alimentari presenta la Guia local de consum d’aliments de proximitat
9 març, 2022

Esta guia és el resultat d’un minuciós treball per a localitzar els punts de venda d’aliments de proximitat en el terme municipal de València.

La la Guia local de consum d’aliments de proximitat forma part d’un projecte més ampli, Aliments de l’Horta i la mar per a València. Construint un mapa del sistema agroalimentari municipal. Gràcies a esta guia es pot consultar fàcilment on adquirir productes a través dels mínims intermediaris possibles o comprant directament a les persones productores.

Atès que el projecte està centrat en València i a l’Horta, la majoria dels punts de venda localitzats distribuïxen hortalisses, fruites i verdures. Són fàcils de situar perquè estan agrupats en funció dels diferents districtes de València. A més s’ha fet una classificació segons els diferents tipus d’establiments: mercats fixos, Tira de Comptar de districte, comerços de proximitat, punts de recollida de caixes servides directament per la persona productora, grups de consum, cooperatives, botigues en línia, etc. En este enllaç pots descarregar-te la guia i trobaràs, a més, informació i el formulari per a participar en la guia, si eres persona productora o si tens un punt de venda i estàs interessat.

Un altre dels projectes que impulsa el Consell Alimentari és el programa Horta-Cuina, que en l’actualitat proveïx amb productes agroecològics a 7 menjadors, però que té previst ampliar el seu número fins als 30 al llarg d’enguany. En esta primera sessió del CALM també es va presentar el sistema de seguiment i indicadors de l’Estratègia Agroalimentària València 2025, elaborada per Càtedra Terra Ciutadana. A més, per part del Grup de Treball de Compra Pública es va informar de la situació dels treballs per a l’elaboració de plecs de condicions per a la licitació dels menjadors escolars, a fi que tinguen en compte criteris socials i ambientals. Tant este projecte com el dels mercats de venda no sedentària s’han retardat més del que estava previst per la complexitat administrativa que porten aparellada.

El president del CALM i regidor d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, Alejandro Ramon, va anunciar la posada en marxa en el segon semestre de l’any, a través del Consell Agrari, de les primeres accions per a implementar el Pla d’Agricultures Urbanes, fruit de l’objectiu més general de facilitar el “retorn” de l’horta a la ciutat.