HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
L’alcalde reclama la participació de l’Ajuntament en la comissió Consell-Govern sobre l’Albufera
7 febrer, 2022

Joan Ribó recorda que “ara per ara l’administració pública que més inverteix en manteniment i conservació de l’Albufera és l’Ajuntament de València”

Joan Ribó ha exigit així “un compromís ferm i clar” cap a l’Albufera que el pròxim mes de juliol complirà 36 anys com a parc natural, tot i que l’ajuntament va començar la tasca de la seua protecció uns anys abans fins i tot amb la primigènia oficina tècnica devesa-albufera. “L’Ajuntament és contundent en la defensa del gran valor ecològic i paisatgístic” de la Devesa i l’Albufera, segons ha destacat l’alcalde, “i hem denunciat reiteradament la deficient i insuficient aportació d’aigua que rep este espai per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, una demanda que fem cap al govern estatal i que s’ha de solucionar en el pròxim pla de conca. Eixa és la gran reivindicació i la que pot conservar de manera definitiva l’Albufera. Les inversions són sempre benvingudes però la prioritat per salvar l’Albufera és que des del govern central es garantisca el cabdal ecològic del parc natural”.

“Si l’Albufera té aigua, funcionarà, si el sistema de depuració millora, tal com s’està plantejant amb la depuradora d’Alcasser i la reforma del col·lector oest, també es beneficiarà el parc natural. Ara bé, de moment qui està sostenint i millorant l’Albufera de manera majoritària és l’Ajuntament de València”, ha afirmat Joan Ribó, en qualificar d’”absurde” que es faça una comissió “sense tindre en compte el propietari del llac”. “Eixa comissió ha de ser trilateral”, ha conclòs.