HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Albal celebra la primera edició de la Fira del Moniato
24 març, 2022

Entre l’1 i el 3 d’abril, tindrà lloc aquesta gran festa del moniato amb jornades gastronòmiques, mercat de productes ecològics, artesania, exposicions i molt més

‘Albal, el poble dels moniatos’ és una dita popular coneguda al voltant de la Comunitat Valenciana, que ara és el lema principal de la I Fira del Moniato. L’activitat, que se celebrarà de l’1 al 3 d’abril, està promoguda pel consistori local a través de la regidoria de Comerç Local i Sostenibilitat, que dirigeix l’edil José Arias, amb la col·laboració d’Erre Esse+, Responsabilitat Social per a Pimes i l’associació local de comerciants, ACIXEA, presidida per Laura Sobrino.

Tal com informa l’ajuntament d’Albal, durant la jornada la localitat enaltirà el producte de proximitat i la història de moniato en la població a través de diferents activitats, que es realitzaran en les proximitats de l’històric edifici del Mercat Municipal, on s’exposarà una mostra del recorregut del ‘moniato’ en la població durant tota la jornada.

Font d’hidrats i rica en vitamines i minerals, en el receptari del moniato la trobem fregida, rostida, farcida o com a acompanyament. També confitada amb sucre, donant lloc als pastissos de moniato famosos en la localitat que, més de cinquanta anys més tard trobem en pastisseries com la regentada per Joaquín Galán, pastisser local i gran promotor de l’ús del moniato en la gastronomia de la població.

Sobre les diferents maneres de cuinar moniato i com integrar-ho en la nostra dieta estaran a càrrec diferents establiments d’hostaleria de la població, que durant tot el cap de setmana, oferiran jornades gastronòmiques per a degustar este producte de grans propietats nutricionals.

El diumenge 3 d’abril la sostenibilitat cobrarà gran protagonisme en la Fira Mediambiental, que s’estendrà en la plaça del mercat de 10 a 19 hores. En la mateixa franja horària, la plaça de l’Església acollirà el mercat de productes ecològics i artesania.