HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
S’edita la primera edició de la guia local de consum d’aliments de proximitat al terme municipal de València, en el marc del Consell Alimentari Municipal
1 juny, 2022

“Aliments de l’Horta i la mar per a València. Construint un mapa del sistema agroalimentari municipal” és un projecte impulsat per la Delegació d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta en col·laboració amb el Consell Alimentari Municipal de València (CALM).

Un dels objectius del projecte és facilitar a la ciutadania informació relacionada amb el sistema agroalimentari de l’Horta i el vincle de la ciutat amb l’alimentació saludable i sostenible.

Un dels resultats del projecte és la guia local de consum d’aliments de proximitat al terme municipal de València que acaba de ser editada i impresa. A través d’ella podem consultar de manera fàcil on adquirir als diferents districtes de València, aliments de proximitat a través dels mínims intermediaris possibles o comprant directament a la persona productora, és a dir, a través del que s’anomena canals curts de comercialització.

En aquesta guia, la proximitat fa referència principalment a aquells aliments que les persones productores produeixen o elaboren en el territori de l’Horta de València i la mar més pròxima, és per això que principalment trobarem hortalisses, fruites i verdures.

Enguany es presenta la primera edició i l’objectiu és actualitzar-la anualment en el marc del CALM, donant així la possibilitat d’anar afegint aquelles botigues i punts d’abastiment que cumplisquen els criteris de vendre producte de proximitat i sense intermediaris.

Per a sol·licitar formar part de la guia o descarregar-la podeu consultar la pàgina web del CALM o descarregar-la a través d’aquest QR. A més la guia en paper la trobareu a les diferents botigues identificades.

L’edició de la guia anirà acompanyada les properes setmanes d’una campanya de comunicació en les xarxes de @HortalimentacióVLC sobre el producte de proximitat i el xicotet comerç impulsada per diferents entitats que formen part del Grup de Treball de Canals Curts de Comercialització del propi CALM.

A més, la guia es presentarà a finals de juny en cinq barris de la ciutat de València juntament amb diverses experiències barrials que apropen l’alimentació i el consum de proximitat als nostres barris, i de l’associació Arrelaires que ha desenvolupat l’assistència tècnica del projecte. Aquestes presentacions s’emmarquen en la sinergia amb el projecte “Llaurant sobirania alimentària a València: enfortir processos, iniciatives i xarxes locals i globals per a contribuir a garantir el dret a l’alimentació”, impulsat per la Fundació Mundubat sota el finançament de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l’Ajuntament de València.

Estigueu a l’aguait a les dates a través de les xarxes del @HortalimentacioVLC!
Fem l’Horta possible! Demanem informació sobre els aliments que consumim, comprem aliments de proximitat, directament a les persones productores, donem suport al xicotet comerç de barri, paguem preus justos.