HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Naix AGRO-LAB, una incubadora d’empreses agroalimentàries per a València
16 juny, 2017

En el marc de la Capitalitat de l’Alimentació Sostenible naix AGRO-LAB. AGRO-LAB és una incubadora agroalimentària d’empreses basades en la producció de proximitat i en l’economia solidària, creada per la Regidoria d’Agricultura, Horta i Pobles de València de l’Ajuntament de València, al costat de Mercavalència, en col·laboració amb Les Naus (Centre d’Innovació de l’Ajuntament de Valéncia), i la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica.

L’objectiu d’aquest projecte és desenvolupar un teixit empresarial diversificat capaç de dinamitzar la producció, l’elaboració, la distribució i el consum de productes ecològics i/o de proximitat de l’horta de València.

En definitiva, es tracta d’un projecte que persegueix la creació d’un sistema alimentari local i sostenible en la ciutat de València, respectuós amb el medi ambient i la salut dels consumidors.

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha presentat AGRO-LAB al costat de la regidora d’Agricultura, Consol Castillo, qui ha destacat que aquesta incubadora “pot ser una eina generadora d’ocupació, de benefici, i d’una nova cultura de l’alimentació, tant pel que fa a la producció com a la distribució”.

Per la seua banda, el catedràtic José María García, de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica ha explicat que la incubadora començarà a treballar amb “una prova pilot per a la qual se cerquen persones físiques o jurídiques disposades a desenvolupar solucions innovadores que puguen contribuir a la creació d’un sistema alimentari local i sostenible”.

El 25 de juny conclou el termini per a participar en aquesta prova pilot que es realitzarà entre l’1 de setembre i el 30 de novembre de 2017, amb possibilitat d’ampliar-la tres mesos més.

Carlos Galiana ha recordat “que, fins ara, València vivia d’esquena a la seua horta i ara ho fa apreciant-la, amb una regidoria específica que treballa per a impulsar-la, i uns mercats municipals que acosten els seus productes a la ciutadania, i que en aquest projecte se sumen totes les sinergies en aquest sentit”.

Finalment, Consol Castillo ha ressaltat que les administracions locals tenen “una responsabilitat respecte a l’alimentació dels seus ciutadans i ciutadanes i, per açò, cal impulsar projectes que fomenten l’alimentació sostenible, justa i saludable” com és el cas de AGRO-LAB.

Font: http://valenciacapitalsostenible.org/nace-agro-lab-una-incubadora-de-empresas-agroalimentarias-para-valencia/

Convocatòria: https://hortalimentaciovlc.org/va/evento/convocatoria-per-a-participar-en-la-prova-pilot-dagro-lab/