HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Interpreta Natura organitza activitats extraescolars per a endinsar-se en el patrimoni agrari valencià
7 abril, 2022

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, vol fomentar les activitats extraescolars relacionades amb els horts escolars i la defensa de l’Horta

Apropar-se al medi natural des de xicotets, introduir a l’alumnat en els conceptes bàsics sobre alimentació saludable i gaudir del patrimoni són alguns dels objectius principals de les activitats extraescolars organitzades per l’Associació Interpreta Natura. Durant els mesos d’abril a juny tindran lloc diferents eixides destinades a conéixer l’agroecologia i el patrimoni agrari valencià, així com promoure una alimentació sostenible.
L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, amb la col·laboració de la regidoria d’Educació, vol fomentar les activitats extraescolars relacionades amb els horts escolars i la defensa de l’Horta i l’Agricultura així com la promoció d’hàbits alimentaris més saludables per a les persones i per al planeta.
Per aquest motiu, s’oferixen a tots els centres educatius de la ciutat de València que estiguen interessats a participar, una sèrie d’activitats destinades a promoure el coneixement en agroecologia, alimentació saludable i sostenible, el medi natural i socioeconòmic de l’horta i l’Albufera, així com les agricultures urbanes en el municipi de València. Les activitats estan dirigides a alumnes d’infantil, primària i ESO i són finançades per l’Ajuntament de València.

PROGRAMA ACTIVITATS EXTRAESCOLAR

Activitat 1: Mandarina i la Lliga Anti-Globarium
La Lliga contra la globalització busca nous membres per a lluitar pel futur del nostre planeta, però no qualsevol pot formar part d’aquesta organització. Per això hauran de demostrar que disposen de certes habilitats com distingir els segells i distintius d’aliments, conèixer els conceptes de km 0, producte ecològic o distingir entre els sabors naturals i processats.

Activitat 2: Alimentant-nos amb els cinc sentits
De la mà de Paco coneixem la importància de practicar una alimentació conscient. Però aquesta vegada estarà acompanyat d’una experta que ens ajudarà a ser conscients de tot el procés que comporta l’alimentació: des de l’origen dels productes, els mètodes de cultiu o els hàbits de compra, fins a la velocitat o el lloc on mengem.

Activitat 3: El rebost de la tia Cori
Tots i totes tenim o ens agradaria tindre una tia Cori. Aquesta velleta entranyable és la guardiana dels remeis naturals, de les receptes tradicionals i de totes les tècniques casolanes per cuinar els productes que la nostra terra ens ofereix. Per això ha decidit muntar el seu rebost al pati de l’escola per poder transmetre els seus coneixements a tots els xiquets i xiquetes.

Activitat 4: Aquest hort va sol!
Qualsevol pot cultivar, però no qualsevol pot cultivar de forma sostenible. Per a això cal disposar de coneixements necessaris per entendre com funcionen les relacions entre tots els habitants de l’hort. Hui, Pep l’agricultor i Empar la birbadora ens ensenyaran a identificar els aliats de l’hort (marietes, abelles solitàries, aranyes…), com ens ajuden a la producció ecològica de l’hort i les tècniques apropiades per oferir-los aliment i refugi amb la construcció d’un hotel d’insectes i la sembra d’una pradera per a pol.linitzadors.

Activitat 5: Visitem l’horta-escola
Els barris de la ciutat comencen a bullir de vida gràcies a les iniciatives d’horts urbans i socials que s’estan engegant però, qui són aquesta gent? qué fan tantes hores treballant la terra? perquè ho fan?.

Activitat 6: Trencant parets, obrint els ulls.
La ciutat constitueix un espai artificial que ens sobrecàrrega d’estímuls, preses i ansietat. Però si som capaços d’observar amb altres ulls, veurem la gran quantitat de natura que ens envolta i descobrirem com podem gaudir dels parcs i jardins per reconnectar-nos amb l’entorn i equilibrar l’esperit. Per això realitzarem una visita a l’espai més proper de la mà d’un equip de científics bojos que planegen dissenyar el millor parc del mon!

CONTACTE: Interpreta Natura, Sonia Fernández Alba
soniaf@interpretayeduca.com / 653190274