HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
El Consell Agrari llança el projecte ‘Aprofita València’ contra el malbaratament alimentari
22 setembre, 2022

L’objectiu és reduir a la meitat el malbaratament alimentari per habitant a València

El pròxim dia 29 de setembre se celebra el Dia Internacional contra el Malbaratament alimentari. L’Estratègia Agroalimentària de València 2025 contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (meta 3) amb la finalitat que en 2030 es reduïsca a la meitat el malbaratament alimentari per habitant, així com la pèrdua d’aliments al llarg de les cadenes de producció i subministrament.

APROFITA VALÈNCIA, projecte que des del Consell Alimentari coordina les diferents accions a realitzar, defensa la prevenció i reducció com a eix fonamental per a aconseguir acabar amb el malbaratament. Per això duu a terme accions i projectes focalitzats en la incidència, el mesurament, l’espigolament, la recuperació en mercats, la conscienciació, la sensibilització a diferents col·lectius i actors multiplicadors, la producció agrícola sostenible i ben remunerada i la cohesió amb altres programes.

A més, tal com explica el Consell Agrari, de les accions dutes a terme durant tot l’exercici, en aquestes dates es donarà visibilitat i se sensibilitzarà sobre aquest desafiament global en quatre diferents esdeveniments: “En tots ells donarem veu a la campanya #LeySinDesperdicio secundant propostes perquè la futura Llei d’àmbit nacional incorpore la prevenció, el mesurament de dades i la governança com a eixos crítics per a avançar en aquest repte”.