HORTALIMENTACIÓ
VALÈNCIA

search
Experiències inspiradores per a aconseguir un menjar d’hospital sostenible i saludable
23 febrer, 2023

El webinari ‘Menjar d’hospital’, organitzat per la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia, destaca la importància de la compra pública d’aliments en hospitals

El seminari ‘Menjar d’hospital’, organitzat per la Xarxa de Municipis per l’Agroecologia, tracta sobre la importància i la necessitat de potenciar la compra pública sostenible en el menjar hospitalari per a que siga més saludable i apetitosa. El webinari obri els possibles camins per a aconseguir que la compra pública d’aliments agroecològics puga ser una realitat en el sector de la salut.

Els hospitals que persegueixen una agenda de sostenibilitat tendeixen a usar més aliments d’origen vegetal i menys aliments ultra-processats. Quan es compren productes ecològics, es redueix l’exposició dels pacients a pesticides, additius i residus d’antibiòtics potencialment nocius i augmenten el seu consum de vitamines i minerals. A més a més, la compra sostenible inclou també aspectes de reducció del desaprofitament d’aliments, productes de circuit curt, amb la finalitat de contribuir a l’economia local i de comerç just.

 

El webinari sobre Compra Pública Alimentària en hospitals, que es pot consultar en aquest enllaç, compta amb la participació la investigadora del projecte RENASCENCE Horizon 2020 i doctora per la Universitat del País Basc, de Goiuri Alberdi, la directora del Servei de Hostaleria de l’Hospital Hietzing, Centre Neurològic Rosenhügel d’Àustria, Christina Schmid, la tècnica de projectes del Consell de la Producció Agrària Ecològica de Navarra, Silvia Larrañeta i la responsable del Servei d’Hostaleria de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol del projecte de prevenció i reducció del desaprofitament alimentari, Yolanda Fernández.